Venture Cup

Det var intressanta talare på Venture Cup, bl.a. Göran Johansson, kommunalordförande i Göteborg och Karin Stenmar från DEM Collective som hade öppnat en textilfabrik på Sri Lanka.

Hon talade om vikten av CSR (Corporate Social Responsibility) och har du inte lärt dig vad det betyder så är det lika bra att du gör det nu.

Enligt Karin så står DEM för Don’t Eat Macaronis, vilket är kritik riktat mot snabbmatskonsumerandet och i det här fallet skulle det vara en ohälsosam rätt som innehåller makaroner och ost.

Sen talade grundaren av System OK, som säljer programvaran Backtrack. Om datorn kraschar så ska man kunna återuppliva den igen med detta program. De hade ökat omsättningen från 0 – 20 miljoner kr på bara några år och det verkade som att det skulle öka ännu mer nästa år.
Sen bjöds vi på dansuppvisning av Capoeiraakademien vilket var imponerande att se på.

Efteråt bjöds det på kycklingspett, potatissallad vinegrette och vin. Jag minglade med folk från Drivhuset och träffade en av ägarna till Blue Chip Café som hade en ny affärsidé på gång.

Kvällens evenemang gav inspiration och nu ska jag sätta igång med att fila ihop de två sidorna för affärsidén som ska lämnas in senast den 7 november.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s